Kontaktní kampaň mám rád, je upřímná

Jednou mi řekl jeden kamarád, že by chtěl do politiky, ale volební kampaň, že by asi nevydržel. Přiznám se, že jsem měl stejnou obavu.

Minulý týden jsem s Andrejem Babišem rozdával ráno koblihy v metru. Byla to zajímavá zkušenost vidět různé reakce lidí spěchajících do práce. Někteří (nebylo jich sice mnoho) by mě nejraději v zájmu jejich rychlého přesunu s výrazem v obličeji boha války Marsu smetli z cesty a u těch druhých jsem viděl malý úsměv, i to, že tato drobná pozornost jim udělala radost - a to byl moment, který udělal radost i mně. Uvědomil jsem si, že mám možnost setkávat se s lidmi, se kterými bych se možná nikdy nesešel. S těmi, kteří si chtějí jen zanadávat, ale i s těmi, kteří mají vážné životní problémy, které trápí spousta věcí veřejných. Uvědomil jsem si, že mé rozhodnutí jít do politiky a snažit se i těmto lidem pomoci, je správné, neboť v případě, že budu zvolen starostou Prahy 4, budu moci udělat pro lidi daleko více, než jen vyslechnout a říci jim: Tak to nevzdávejte. Budu jim moci aktivně pomoci! 

Setkal jsem se s lidmi mého věku 50+, které tíží nezaměstnanost, osamělost a obava z budoucnosti - těm jsem slíbil: Víme o vašich problémech a zřídíme pro vás senior centra 50+. Potkal jsem babičku, pro kterou byl perník, který rozdávám, nečekaným drobným přilepšením k mizernému důchodu. Usmála se na mě a já místo abych řekl: Volte mě, jsem řekl jen: Ať se daří, pánbůh s Vámi. Usmála se ještě jednou. Rád mám maminky, rodiny s dětmi - je to naše budoucnost. Říkají upřímně, co si přejí a jak by chtěly vidět milované město, až jejich děti budou velké: Přece se musí vracet domů rády. Těm říkám s čistým svědomím: Tohle můžeme dokázat. Já také chci, aby moji vnuci žili tady, byli tu spokojeni. I když život dokáže s mnohými z nás občas pořádně zatočit.

Kontaktní kampaň mám rád, je upřímná. Dělám ji poprvé, a jestli se potkáme, věřte, že ten perník, který rozdávám, je slib: Hrál jsem celý život fair play a v tom se nezměním.

Antonín Lébl
kandidát na starostu Prahy 4

3. 9. 2014