Jak to, že to jinde jde?

Za svůj život jsem měl mnoho možností navštívit ať už pracovně nebo soukromě mnoho cizích zemí. Před listopadem 1989 při návratu ze služebních cest do západní Evropy jsem vždy prožíval šok z onoho rozdílu mezi barevným světem kapitalizmu a šedí socializmu.

Přisuzoval jsem to tenkrát politickému zřízení. Po revoluci se otevřely netušené možnosti cestování a objevování „ nového světa“. Jistě, mnoho se u nás změnilo k lepšímu, avšak jedna životní oblast je stále stejná ne-li horší. Jsou to mezilidské vztahy. Musím konstatovat a jistě mi většina z vás dá za pravdu, že za posledních 25 let se nám nepodařilo ani o krůček přiblížit k úrovni mezilidských vztahů, které panují v  zemích západní Evropy a na dalších kontinentech.

Již pár minut po překročení naší západní hranice jakoby se před Vámi otevřel nový svět: usměvaví lidé, kteří Vás zdraví i když Vás vůbec neznají, ochotní prodavači v obchodech s úsměvem na rtech, obyčejní lidé na náměstích, kteří se s Vámi rádi dají řeči. Lidé zde prostě rádi žijí a společně se baví. Obdivuji naše bavorské sousedy, kteří mají úctu ke svým předkům a historii a v kožených kalhotách a krásných dirndlech se jak mladí, tak staří společně baví na letních poutích, podzimních dožínkách či pivních slavnostech organizovaných městem.

Této pozitivní a řekl bych až omamné atmosféře, ve velké míře přispívá soužití a spolupráce občanů s místní samosprávou a úřadem. Města vynakládají nemalé prostředky na to, aby byli jejich spoluobčané spokojeni a mohli se jak kulturně, tak i sportovně ve svém volném čase vyžít.

Naším cílem je na radnici Prahy 4 přijmout taková opatření, která zamezí únikům milionů korun do nesmyslných či předražených projektů a tyto prostředky pak smysluplně využít ve prospěch nás, občanů Prahy 4.

Jeden příklad za všechny jak dlouho je již nefunkční kdysi oblíbené koupaliště na Lhotce? My ho za ušetřené peníze obnovíme, a to v plném rozsahu. Abychom měli funkční i pěkné koupaliště, stejně jako mají u našich sousedů v Německu, Rakousku nebo vzdálené Kanadě.

Náš volební tým se skládá ze slušných, pracovitých a poctivých lidí, kteří umí dodržovat pravidla a vstupují do komunální politiky z toho důvodu, aby dokázali, že poctivě pracovat a umět se společně kulturně bavit je stále ještě možné. Přidejte se k nám a pomozte společně odsunout nepoctivce, podvodníky, hrubiány, hospodské chytrolíny a pesimisty na druhou kolej!  Neházejme flintu do žita – ještě není pozdě!!

Prostě si zasloužíme žít v usměvavém světě!

Pavel Jindra
kandidát za hnutí ANO

3. 9. 2014