Zasypání podjezdu pod Magistrálou na Pražského povstání - to jako vážně?

Pojďme si dát na stůl fakta a nikoliv zbožná přání, dojmy a liché naděje, že vymyslíme něco progresívního zrovna my (myšleno zelení), tady a teď

Tak „zelený“ zastupitel MČ Praha 4 pan Slanina se nám do toho (a do nás) zase jednou opřel, jen si to přečtěte.

U přívlastku 'zelený' používáme uvozovky proto, že tohle opravdu nemůže pan Slanina a spol. myslet vážně. Dokud nebude dostavěn Pražský a Městský okruh, a to není zrovna záležitost, kterou by vyřešila Praha 4, je nějaké zasypání podjezdu pod Magistrálou na Pankráci utopie, anebo taky „zelená“ cesta, jak udělat nejen z Prahy 4 dopravní peklo.

To jestli pan Slanina nejezdí autem, ale jako pan Štěpánek pouze na kole, nechme protentokrát stranou. Anebo ne, když už na tom kole opravdu do Nuslí pojedete, chtělo by se Vám čekat na zelenou a čichat zplodiny stále se rozjíždějící kolony aut, jako je tomu třeba před Národním muzeem směrem Praha 4? Asi ne.

Pokud se počet aut vjíždějících do centra razantně nesníží, a to se bez dostaveb obou okruhů a zavedení tučného mýta opravdu nesníží (vlastně podle zbožných přání ano, protože se přece řidičům nebude chtít stát v těch kolonách), o nějaké humanizaci Magistrály si v současnosti opravdu můžeme nechat jen zdát. Ať už tu máme sebeprogresívnější návrh od sebeprestižnějších architektů. Jistě jsou to studie velmi zajímavé a jejich realizace se snad jednou dočkáme. I nám se nelíbí uměle rozdělená (nejen) Praha 4 a ten podjezd dnes opravdu není nic hezkého. Možná, že do té doby, než budou dostavěny oba okruhy, by stálo nějak zhumanizovat právě jej. Ale všechno má (a chce) svůj čas. Nejen v politice. Co Vy na to, pane Slanino?

9. 5. 2019