Změna na radnici pohledem zastupitelů ANO

Dovolte nám, abychom se i my, zástupci hnutí ANO, svým pohledem na věc vyjádřili ke středeční situaci, kdy se během několika hodin po téměř 4 letech kompletně obměnila Rada městské část Praha 4

O tom, co se ve středu 24. dubna pozdě večer na jednání Zastupitelstva naší městské části přihodilo, byly již v médiích i na sociálních sítích napsány mraky komentářů, sdělení i polemik, a to zejména ze strany dnes již opozičních zastupitelů, což je zcela pochopitelné a asi i na místě. Padala silná slova jako zrada, flagrantní porušení koaliční smlouvy…

Víte, svoji nespokojenost se změnou můžete dát najevo kultivovanou a politicky vyzrálou formou, jako tomu na Zastupitelstvu také bylo u politicky zkušeného pana Štěpánka a v trochu menší míře u pánů Zichy, Růžičky, Slaniny a Kunce, nebo s jakýmsi personifikovaným naštváním, kombinovaném s až dětskou umíněností, jako se to „podařilo“ panu Kutílkovi. I tohoto pána a jeho velmi kousavé, ničím než vlastními domněnkami nepodložené komentáře, hromadící se na sociálních sítích, lze stále ještě pochopit. A pak je tu třetí způsob, který svědčí nejen o politické nevyzrálosti, ale i o opravdu nezáviděníhodných a možná až patologických osobnostních rysech v podobě skryté agresivity u pana Kaplana. To, co předvedl na zmíněném Zastupitelstvu, jaký psychický nátlak hraničící s vyhrožováním vytvořil na pana Svobodu, to se opravdu jen tak nevidí a nemá se zastupitelskou demokracií pranic společného.

Asi na tom něco bude, pane Kaplane, ne? Že během 6 měsíců opustili Váš klub Společně pro Prahu 4 (STAN, KDU-ČSL a nezávislí) dva lidé, nejdříve paní Krajcová a nyní pan Svoboda. To už by musela být opravdu velká náhoda. To, že se pan Svoboda ve středu prostě rozhodl jít jinou cestou, nebyl podnět jen tak shůry, nebyla to zrada, spočívající v náhlém otočení názoru, nýbrž dlouhodobě neuspokojivá situace v jeho klubu a také mezi kolegy v rámci Rady, kterou pan Svoboda dával několik měsíců najevo. Je dost dobře představitelné, že si tento vážený pán nerozuměl s „pokrokovými“ mladými hochy z Pirátské strany a tito jeho návrhy tak nějak nebrali vážně, jako zřejmě i jiní členové rady, což poté vyvrcholilo jeho odchodem.

Takže, milí opoziční kolegové, přestaňte se do pana Svobody a do paní Krajcové navážet, když je jejich odchod velmi pravděpodobně Vaše společné dílo a soustřeďte se na práci pro občany naší městské části. To je přesně to, co na co se soustředíme nyní my.

Klub zastupitelů hnutí ANO

28. 4. 2019